Het Toernooi

WORLD AMATEUR GOLFERS CHAMPIONSHIP;
hét wereldkampioenschap voor amateurs

Sinds 1995 kan de competitieve golfamateur via het jaarlijks terugkerend evenement het GEVOEL, de SPANNING en de SENSATIE ervaren die professionele golfers wekelijks ervaren en meemaken op de PGA tour. Het World Amateur Golfers Championship is een internationaal evenement waar de golfamateur zijn kwaliteiten kan laten zien door zich via kwalificaties te plaatsen voor de wereldfinale, die normaliter elk jaar in een ander werelddeel /land gehouden word.

Welcome to the World Golfers Championship
In totaal kunnen 5 golfers per deelnemend land zich plaatsen die in teamverband zullen strijden om wereldkampioen te worden.
Tevens maken zij individueel kans op eeuwige roem in hun eigen handicapcategorie
(0 t/m 5, 5,1 t/m 10, 10,1 t/m 15, 15.1 t/m 20, 20.1 t/m 25).
Het toernooi wordt gespeeld over 72 holes, zoals de meeste professionele PGA toernooien. Het World Golfers Championship is het grootste amateur golftoernooi ter wereld, waarbij duizenden golfers in meer dan 40 landen zich proberen te kwalificeren voor de wereldfinale.

 

Uitleg Toernooi:

Landelijke finale

Tijdens de landelijke (Nederlandse) finale van het World Amateur Golfers Championship wordt er in 6 handicap categorieën gestreden, te weten: 0 t/m 5, 5,1 t/m 10, 10,1 t/m 15, 15.1 t/m 20, 20.1 t/m 25 en tot slot handicap 25.1 t/m 36.
Deze laatste handicapgroep maakt geen deel uit van de afvaardiging naar de wereldfinale. Een speler uit deze categorie kan eventueel wel deelnemen op basis van handicap 25,0 of lager door zich in te schrijven in een lagere handicapgroep.
Door het toepassen van diverse handicapgroepen kunnen spelers met een lage of hoge handicap een “eerlijke” strijd aangaan met golfers van gelijkwaardig niveau, zonder daarbij mogelijke hinder te ondervinden van extreme scores van zeer getalenteerde beginners. Mocht een dag-winnaar van een kwalificatiewedstrijd geen aanspraak kunnen of willen maken op deelname aan de landelijke finale, dan zal de runner up worden uitgenodigd. Als een deelnemer niet mee kan spelen in de landelijke finale, is de finaleplaats niet verhandelbaar, overdraagbaar en niet omwisselbaar voor contanten of in natura, conform het opgestelde wedstrijdreglement.
De gelukkige dag winnaars van de kwalificatiewedstrijden en de winnaars uit de World Amateur Golfers competitie nemen het tussen september en oktober tegen elkaar op in de landelijke finale op een nog nader te bepalen golfbaan. Uit deze finalewedstrijd komen uiteindelijk de winnaars voort die Nederland vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale.
Deelname aan de wedstrijden van de WGN is alleen mogelijk indien de golfer de amateur status heeft met een actieve handicapregistratie. Alle deelnemers zijn onderworpen aan de goedkeuring van de wedstrijdorganisatie, deze behoudt zich het recht om een persoon te weigeren zonder opgave van reden.
World Amateur Golfers Nederland behoudt zich het recht voor om aan de hand van het aantal deelnemers het aantal handicapcategorieën aan te passen, of het aantal deelnemers te beperken. Voor deelname aan de Nederlandse finale wordt een fee van € 75,- in rekening gebracht.

Comments are closed.