Aanmelden

Al vele jaren staan de landelijke kwalificatierondes op de wedstrijdkalender van Nederlandse golfverenigingen en wij hopen dat u als golfvereniging wederom wilt deelnemen aan dit unieke evenement. U kunt de kwalificatie van de World Golfers Championship Tour eenvoudig koppelen aan bestaande en reeds geplande wedstrijden of u kunt hiervoor een aparte wedstrijd organiseren.

U kunt een wedstrijd organiseren die alleen voor leden toegankelijk is of een open wedstrijd, waarbij zowel leden als niet-leden mee kunnen spelen. Maar u kunt ook een Business Club wedstrijd qualifying maken voor het World Golfers Championship. Voor alle wedstrijden geldt dat er een Hole-in-one challenge gespeeld kan worden, mocht u dat willen. Dit kost ongeveer €500 per wedstrijd.

Per kwalificatiewedstrijd kunnen 1 of meerdere winnaars  afgevaardigd worden naar de Nederlandse finale (zie deelname voorwaarden). Tijdens deze Nederlandse finale van het World Golfers Championship worden alle golfers in 5 handicap categorieën ingedeeld. Deze categorieën zijn: 0-10, 10,1-15, 15,1-20, 20,1-25. In de wereldfinale zal in deze handicap categorieën gespeeld worden. Mensen met een handicap hoger dan 25 kunnen in de Nederlandse finale meespelen. Om voor plaatsing in de wereldfinale in aanmerking te komen, zullen zij meespelen in de categorie 20,1 – 25.

Alle winnaars van de desbetreffende handicap categorieën vormen het WGC team dat Nederland gaat vertegenwoordigen als individu en als team. Reis-, verblijf- en deelname kosten worden bekostigd door Stichting World Golfers Nederland.

Heeft u interesse dan kunt u een mail sturen naar onze organisatie (info@worldgolfers.nl) voor inschrijving of verdere informatie.

Deelname voorwaarden

– spelvorm : stableford / strokeplay
– minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar
– minimum aantal deelnemers per wedstrijd bedraagt 25
– inschrijfgeld bedraagt €15 per deelnemer
– opgave van aantal en gegevens deelnemers voorafgaand aan de kwalificatiewedstrijd
– deelname toegankelijk voor dames en heren
– maximale handicap : 36,0 (inschrijving voor een lager handicap dan geregistreerd is mogelijk)
– het aantal deelnemers dat zich plaatst voor de Nederlands finale wordt als volgt bepaald:
*  25-39 deelnemers: 1  dagwinnaar.
*  40-54 deelnemers: 2  dagwinnaars.
*  55-70 deelnemers: 3  dagwinnaars.
– Alle uitslagen worden meegenomen in de World Golfers Competitie. Van de spelers die aan minimaal 3 wedstrijden deelgenomen hebben, gaan de volgende spelers naar de Nederlandse finale.
* De top 3 op basis van de stableford score.
* De speler met de beste bruto score over 3 wedstrijden.
* 1 speler wordt geloot uit alle deelnemers.

Naast de samenwerking met diverse golfverenigingen zijn wij voornemens om in 2015 ook 1 of meerdere open kwalificatiewedstrijden te gaan organiseren voor alle “vrije” golfers.
Kijk voor meer informatie op onze wedstrijdkalender

Comments are closed.